Днес ви представяме поредната статия от рубриката ни Тайната градина, която

...
Днес ви представяме поредната статия от рубриката ни Тайната градина, която
Коментари Харесай

Лавандулови нощи: Как лесно да си отгледате лавандула у дома

Днес ви представяме следващата публикация от рубриката ни " Тайната градина ", която поддържаме дружно с Боряна Михайлова от botanika.bg. Тя ни учи на градинарство и цветарство, само че най-много на обич към цветята и градината. Днес се потапяме в омайния мирис на лавандулата...

Тази година е лавандулова! Пролетта лавандуловият цвят беше безспорен любимец в модата, а единствено допреди седмица лавандулово ухание ни застигаше на всяка улица, тераса, кафене... Но ето че към този момент е есен и лавандуловите рокли изостанаха в дрешника, а лавандуловите храстчета стопираха да ухаят...

Не знам за вас, само че аз не си давам лятото! И както Рей Бредбъри написа любовно писмо до летата от детството си във " Вино от глухарчета ", по този начин предлагам и ние да напишем едно писмо до лавандуловото ни лято, като отгледаме лавандула у дома.

Засятата в този момент лавандула ще има време да се развие и разцъфти още идната пролет. Междувременно ще пораства и ароматизира живота ни цяла зима. Да не приказваме какви букети ще вършим от нея през лятото!

Така че, девойки, сипете си едно вино и вижте по какъв начин се прави, а след това си набавете нужните материали и действайте.



Лавандулата е една от най-красивите и ароматни подправки! Лесна за развъждане и непретенциозна за поддръжка, тя е декорация за всеки прозорец. Лавандулата вирее както в саксии, по този начин и в други контейнери, стига да са й обезпечени минимални условия за напредък. Нужни са й слънчево ревю, дренирана почва и постоянно поливане.

Развихрете въображението си и украсете двора си с лавандула. А ето по какъв начин, в няколко лесни стъпки, да отгледате лавандула от семена.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР